Már nem a Google a világ legjobb munkahelye

2009.01.25. 12:59 | Forrás: Index/Független hírügynokség
Az adatkezeléssel foglalkozó NetApp nevű kaliforniai cég a világ legjobb munkahelye 2009-ben, derült ki a Fortune magazin szokásos évi listájából. Az elmúlt két évben az első helyen álló Google a negyedik helyre csúszott vissza a listán, amely a magazin február 2-i számában jelenik meg

"Legendásan egyenlőségre törekvő kultúrája", a "két lábbal a földön járó vezetés", és az "ott dolgozó emberek lelkesedése" segítette a NetApp céget a 2009 legjobb munkahelyeit tartalmazó lista első helyére, közölte a Fortune magazin. A cég ezen kívül a munkavállalóknak adott bőkezű juttatásai miatt vált a világ legjobb munkahelyévé: ötnapi fizetés önkéntes munkáért, pénzügyi hozzájárulás örökbefogadáshoz, valamint támogatás az autista gyerekkel rendelkező szülőknek. Ráadásul a mostani nehéz gazdasági helyzetben sem kellett megválniuk egyetlen munkatársuktól sem.

Ezzel a kaliforniai cég letaszította a lista első helyéről az elmúlt két évben azt elfoglaló Google internetes óriást, amely a negyedik helyre csúszott vissza. Bár a cégnél még mindig több mint hétszázezer munkakereső jelentkezik évente, a felvétel lelassult, és nemrég visszavontak olyan dolgozóbarát lehetőségeket, mint a szokásos sítúra, vagy a délutáni teázás - írta a Fortune.

A második helyen a St. Louis városában lévő Edward Jones nevű brókercég áll, a harmadik legjobb munkahelyet pedig a Boston Consulting Group nevű tanácsadó cég kínálja. A legtöbb jó munkahely Kaliforniában van.

A felmérést egy San Franciscói cég végezte 353 vállalat több mint nyolcvanezer munkatársának megkérdezésével. A listán hét évnél régebbi, legalább ezer főt foglalkoztató cégek szerepelhetnek.

CBY

Belépés

Nick:
Csatorna:#
Kliens: