Chanserv - HOP

Syntax: HOP #szoba ADD nick 
    HOP #szoba DEL { nick | sorszám | lista} 
    HOP #szoba LIST [ maszk | lista ] 
    HOP #szoba CLEAR 
 
Karbantartja az HOP (HALFOP) listát a csatornán. A HOP listán szereplő userek automatikusan megkapják belépéskor a féloperátor státuszt. 
 
HOP ADD paranccsal hozzáadhatsz egy nickenevet csatornád HOP listájához. 
 
HOP DEL paranccsal eltávolíthatsz egy megadott nicknevet a csatornád HOP listájáról. Ha sorszámokat intervallumban adunk meg (lásd a listázásnál),akkor a megadott bejegyzések kerülnek törlésre. 
 
Az HOP LIST parancs megadja az HOP listát. Ha nem vagy kiváncsi a teljes listára akkor a listában szereplő HOP sorszámát megadva is megtudhatjuk a nevét, megadhatunk intervallumot is. 
 
Példák: 
 
	HOP #szoba LIST 2-5,7-9 
	Listázza az HOP-okat 2 és 5 között és 
	7-tol 9-ig. 
   Az HOP CLEAR parancs kiüriti a szoba HOP listáját. 
 
Az HOP ADD és HOP DEL parancsokat csak AOP / magasabb szinttel rendelkező userek használhatják,de az HOP CLEAR parancsot csak a szoba foundere adhatja ki. Habár, minden HOP listán szereplo user használhatja az HOP LIST parancsot. 
 
Ezt a parancsot letilthatod a csatornádon, és helyette használhatod az access lista rendszert. Nézd meg: /msg C HELP ACCESS bővebb információért az access listáról, és írd be: /msg C HELP SET XOP hogy megnézd, hogyan tudsz váltani az xOP rendszerről access lista rendszerre.
Készült az Anope IRC Services nyelvi fájljának felhasználásával. Az esetleges hibákért elnézést kérünk.

Belépés

Nick:
Csatorna:#
Kliens: