Nyárvégi újdonságok

2010.08.23. 20:00
Új funkcióval bővült a NickServ, és hamarosan egy új, saját fejlesztésű IRC kliens is a chatelni vágyók rendelkezésére fog állni.

Mostantól a NickServ méri a regisztrált felhasználók online eltöltött idejét. A funkció a következő paranccsal érhető el:

/msg N info [nicknév] ALL
Az eltöltött idő kilépéskor kerül jóváírásra a felhasználónál.
Hogy ez mennyire hasznos vagy haszontalan, mindenki döntse el maga :P

 

Néhány szó a készülő új IRC kliensről:

Jelenleg három, különböző technológián alapuló lehetőséget kínálunk azoknak, akik webről akarank az iRCLiNE-ra csatlakozni, mi szükség egy negyedikre?

Szerettünk volna egy olyan chat felületet létrehozni, amit adott esetben mi is szívesen használnánk, ennek fényében álltunk neki a fejlesztésnek. Íme néhány a tervezett (és részben már megvalósult) funkciók közül:

 

  • Egyszerű weblapba ágyazhatóság: így az oldalak tulajdonosai lehetőséget adhatnak látogatóiknak a csevegésre anélkül, hogy az adott weblapot el kellene hagyni, vagy éppen popup ablakokkal kéne küzdeni.
  • 100% Javascript: nincs szükség semmilyen pluginra, kiegészítőre a használatához. Ha van Flash, akkor azt használja a szerverrel való kommunikációhoz, de ha nincs, az se gond, választ másik módszert.
  • Kevert karakterkódolás támogatása: az IRC-n nincs meghatározott karakterkódolás, mindenki azt használ amit akar és kliense támogat. Ezért van az, hogy az ékezetek helyett néha olvashatatlan karaktereket látunk. Fontos, hogy mindent el lehessen olvasni állítgatás nélkül, ezért kidolgoztunk egy módszert, mellyel a latin2 és UTF-8 szövegek is jól megjelennek a webchatben, a küldött szöveg kódolását pedig mi határozhatjuk meg.
  • mIRC színek támogatása: alapvető elvárás, próbálnánk meg kihagyni... :D
  • Képek, YouTube: egyre többen linkelgetnek YouTube videókat és különböző képeket a csatornákon. Ezeket a chat-be ágyazva megtekinthetjük anélkül, hogy másik ablakra, lapfülre kellene váltanunk, így nem veszítjük el a beszélgetés fonalát

 

Laikusoknak ez lehet, hogy kínai, a lényeg, hogy egyszerűen, kényelmesen használható lesz.

 

Hamarosan elérhető lesz egy teszt változat, addig is várjuk ötleteiteket - hozzászólás formájában -, hogy mivel lehetne használhatóbbá tenni a jelenleg létező megoldásoknál. Ha esetleg olyan funkciót szeretnétek, ami máshol nem létezik, de ti hasznosnak ítéltek, a feladat bonyolultságától függően, akár már az indulásra kifejlesztjük.

 

További kellemes csevegést!

iRCLiNE Team

Belépés

Nick:
Csatorna:#
Kliens: